Horses2Fly KFPS Sportcompetities

Horses2Fly KFPS Sportcompetities

2015 is het jaar van de KFPS-sportcompetitie. Sportcompetities ter bevordering om het Friese Paard in al zijn facetten te stimuleren in de sport. Een nieuw logo en een nieuwe site horen daar ook bij.

Het “indoor” dressuur en mennen en de “outdoor” mencompetitie hebben de handen ineen geslagen en gaan verder onder de naam KFPS-sportcompetities.

Iedere sportcompetitie heeft en houd zijn eigen trofee. Bij de dressuur wordt er gestreden om de zilveren zwepen, het indoor mennen heeft de tinnen menner en het outdoor mennen heeft dit jaar voor de eerste keer het bronzen beeld.

Het is mooi om te zien dat er steeds meer ruiters en menners meedoen aan deze sportcompetities. De dressuur is inmiddels landelijk en zijn er in het indoor seizoen wedstrijden door het hele land.

 

Stichting Kennis en Promotieplatform Fries Dressuurpaard (K&PP)

Stichting Kennis en Promotieplatform Fries Dressuurpaard (K&PP)

Dressuur met het Friese paard krijgt steeds meer aanzien en steeds meer combinaties zijn op weg naar de hoogste klassen in deze sport. Er zijn echter nog steeds barrières die maken dat deelnemen en succesvol zijn op dit hogere niveau lastig is.  

Wil het Friese paard aansluiting krijgen in de hoogste dressuurklassen, dan lijkt bundelen van specifieke kennis, het delen daarvan en het samenwerken tussen individuele experts nodig. 
  
Het K&PP verzamelt vakkundige personen met specifieke kennis op het gebied van trainen van barokke paarden. Op deze wijze kan elke platformdeelnemer kennis verkrijgen op weg naar het hoogste niveau in de dressuursport. 

 

www.platformfriesdressuurpaard.nl 
 

Trainingscentrum Esther Liano

Trainingscentrum Esther Liano

Meervoudig dressuurkampioene en Grand Prix amazone Esther Liano runt haar Trainingscentrum sinds 2007 vanuit het Friese Harkema. Op de accommodatie aan de Lytsewewei 2 bevinden zich een 20m x 40m trainingshal, een 25m x 60m dressuurpiste, een overdekte longeercirkel, stapmolen, wasplaats, hengstenpaddocks, stalling voor 11 paarden, weiland en opfokstal met uitloop voor jonge paarden.

 

Shiny Horseshoes bySas

Shiny Horseshoes bySas

Altijd al een mooi dierbaar aandenken aan uw paard of pony willen hebben?

Shiny Horseshoes bySas maakt van een gebruikt hoefijzer van uw paard een mooi aandenken.

Het hoefijzer wordt met de hand bezet met honderden crystals in een kleur naar keuze.

 

www.shinyhorseshoesbysas.nl

 

Fokvereniging it Fryske Greidhynder

Fokvereniging it Fryske Greidhynder

Fokvereniging ‘It Fryske Greidhynder’ heeft als doel het bevorderen van de fokkerij van het Friese paard en het stimuleren van het gebruik ervan. Met name dit gebruik neemt binnen het KFPS en ook binnen onze Fokvereniging een steeds grotere plaats in.

 

www.itfryskegreidhynder.nl

 

Kroeger mensport

Kroeger mensport

We zijn dealer van Excellent men- en marathonwagens. Vanaf 1989 zijn wij  zelf actief in de mensport. Wij komen uit met een span Friese merries, momenteel zijn dit Fardau (Onne) en Wyke (Hinne). Onze paarden worden ook onder het zadel gereden, zowel Engelse dressuur en ook in dameszadel.

 

www.kroegermensport.nl 

Hartelijk welkom op de site van De Nieuwe Heuvel. Ons bedrijf is actief op diverse gebieden binnen de paardensport. Op deze site vindt u met name uitgebreide achtergronden over onze dekhengsten. Verder treft u informatie aan over onze andere activiteiten.

 

www.denieuweheuvel.com 

KFPS

KFPS

Koningklijke Fries paarden stamboek

www.kfps.nl