Horses2Fly KFPS Sportcompetities

2015 is het jaar van de KFPS-sportcompetitie. Sportcompetities ter bevordering om het Friese Paard in al zijn facetten te stimuleren in de sport. Een nieuw logo en een nieuwe site horen daar ook bij.

Het “indoor” dressuur en mennen en de “outdoor” mencompetitie hebben de handen ineen geslagen en gaan verder onder de naam KFPS-sportcompetities.

Iedere sportcompetitie heeft en houd zijn eigen trofee. Bij de dressuur wordt er gestreden om de zilveren zwepen, het indoor mennen heeft de tinnen menner en het outdoor mennen heeft dit jaar voor de eerste keer het bronzen beeld.

Het is mooi om te zien dat er steeds meer ruiters en menners meedoen aan deze sportcompetities. De dressuur is inmiddels landelijk en zijn er in het indoor seizoen wedstrijden door het hele land.

 

Stichting Kennis en Promotieplatform Fries Dressuurpaard (K&PP)

Dressuur met het Friese paard krijgt steeds meer aanzien en steeds meer combinaties zijn op weg naar de hoogste klassen in deze sport. Er zijn echter nog steeds barrières die maken dat deelnemen en succesvol zijn op dit hogere niveau lastig is.  

Wil het Friese paard aansluiting krijgen in de hoogste dressuurklassen, dan lijkt bundelen van specifieke kennis, het delen daarvan en het samenwerken tussen individuele experts nodig. 
  
Het K&PP verzamelt vakkundige personen met specifieke kennis op het gebied van trainen van barokke paarden. Op deze wijze kan elke platformdeelnemer kennis verkrijgen op weg naar het hoogste niveau in de dressuursport. 

 

www.platformfriesdressuurpaard.nl 
 

Fokvereniging it Fryske Greidhynder

Fokvereniging ‘It Fryske Greidhynder’ heeft als doel het bevorderen van de fokkerij van het Friese paard en het stimuleren van het gebruik ervan. Met name dit gebruik neemt binnen het KFPS en ook binnen onze Fokvereniging een steeds grotere plaats in.

 

www.itfryskegreidhynder.nl

 

Stal Albert Lueks

Beleren, keuringsklaarmaken, in- en verkoop van alle soorten paarden en pony's. K.I. Station: vele hengsten beschikbaar waaronder: KWPN-Tuigpaard, Rijpaard en Gelderspaard, KFPS en Hackney-hengsten.

 

https://www.facebook.com/stalalbertlueks/

Kroeger mensport

We zijn dealer van Excellent men- en marathonwagens. Vanaf 1989 zijn wij  zelf actief in de mensport. Wij komen uit met een span Friese merries, momenteel zijn dit Fardau (Onne) en Wyke (Hinne). Onze paarden worden ook onder het zadel gereden, zowel Engelse dressuur en ook in dameszadel.

 

www.kroegermensport.nl 

KFPS

Koningklijke Fries paarden stamboek

www.kfps.nl

Hartelijk welkom op de site van De Nieuwe Heuvel. Ons bedrijf is actief op diverse gebieden binnen de paardensport. Op deze site vindt u met name uitgebreide achtergronden over onze dekhengsten. Verder treft u informatie aan over onze andere activiteiten.

 

www.denieuweheuvel.com